Merhaba

Merhaba,

Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Birim Kütüphanesi olarak sizlere yeni bir kanaldan ulaşabileceğiz. 

2001 yılında Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Kütüphanesi olarak hizmet vermeye başlayan birimimiz, bugün Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kütüphanesi adıyla Koç Üniversitesi Hastanesi içerisinde hizmet vermeye devam etmektedir. Tıp ve Hemşirelik Fakültesi akademik ve idari personeli, öğrencileri; Koç Üniversitesi Hastane çalışanlarına verdiğimiz kütüphane hizmetlerinin yanı sıra diğer kütüphaneci meslektaşlarımızla işbirliği içerisinde olmak, hizmetlerimizi sizler ile paylaşmak, alandaki gelişmeleri takip etmek, kullanıcılarımızın gözünden hizmetlere bakmaya çalışarak kendimizi geliştirmek sorumluluklarımız arasındadır. Bu çerçevede öz ve net blog yazılarıylarıyla meslektaşlarımıza ve kullanıcılarımıza ulaşmak istiyoruz. Aynı zamanda meslektaşlarımızın ve kullanıcılarımızın sağlık bilimlerinde bilgiye ulaşma konusunda fikirlerini ve tecrübelerini de çok önemsiyor, paylaşımlarınızı merak ve ilgiyle bekliyoruz. 

Sağlık bilimlerinin herhangi bir dalıyla ilgliyseniz –kütüphaneci, doktor veya bir öğrenciyseniz- blogumuzda yazmak isterseniz hslibinformation@ku.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçiniz.

Blog için gönderilen yazılar öncelikle kütüphane ekibimizin değerlendirmesinden geçecektir.

Gönderdiğiniz içerik aşağıdaki maddeler ışığında değerlendirilecektir.

• İçeriğin konusu değerlendirme kriteridir. Yazıların Sağlık Bilimleri veya kütüphanecilikle ilgili konularda yazılması beklenmektedir.

• İçeriğin özgünlüğü değerlendirme kriteridir.

• İçeriğin uzunluğu değerlendirme kriteridir. Blog yazılarının belirli bir uzunluğu geçmemesi beklenmektedir. Sayılar kesin sınır olmamakla birlikte ortalama kelime sayısı en az 300, en fazla 1000 aralığında olabilir.

• Yazının tamamını göndermeden önce bizimle mail aracılığıyla iletişime geçiniz ve birkaç cümle ile yazınızdan ve kendinizden bahsediniz.

• Yazılanlar mesleki tecrübe veya anı içerebilir, bilgi içeren yazıların ise kaynaklara dayandırılması beklenmektedir.

• Yazıların reklam içerikli olmaması gerekmektedir. 

Bilgi ve tecrübelerimizi bu blogda birleştirerek, yazılar hakkındaki görüşlerimizi yorum kısmında paylaşarak alanımızla ilgili konularda çok sesli düşünmeyi sağlayabiliriz. Yazılarınızı ve yorumlarınızı heyecanla beklemekteyiz. Ayrıca belirtmek isteriz ki bu blog Sağlık Bilimleri Kütüphaneciliği’ne katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur ve kar amacı gütmemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir